Milano – Lugano – Komo

 139 €

  

 

MILANO – LUGANO – KOMO

5 dana (2 noćenja ) – autobusom

Termin putovanja: 28.04-02.05.2017.

 

Milano, prestonica Lombardije, ima oko 1,3 miliona stanovnika. Najveći je industrijski grad Italije i centar mode – dizajnera, umetnika, fotografa, manekena. Milano je moderan grad sa starom dušom; ima stari deo grada sa zanimljivim građevinama i palatama, zbog čega privlači brojne turiste. Smatra se „privrednim srcem“ Italije; svetski je poznat privredni, modni i medijski centar.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.    dan  (28.04.2017.) VELIKA PLANA / POŽAREVAC / BEOGRAD…

Polazak autobusa iz Velike Plane, kod bioskopa u 18:00, iz Požarevca u 18:30 (sa autobuske stanice) iz Beograda u  19:30h sa parkinga preko puta Buvlje pijace. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju sa usputnim pauzama po potrebi…

2.    dan  (29.04.2017.) MILANO

Dolazak u Milano u jutarnjim satima. Po dolasku obilazak grada, panoramski i peške: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala… Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.    dan  (30.04.2017.) MILANO – LUGANO – КОМО – MILANO

Doručak. Nakon doručka polazak na celodnevni izlet: do Lugana. Nakon kraće vožnje dolazak u Lugano, razgledanje grada: katedrala Sv. Lorenca, crkva Sv. Marije od Anđela iz XVI veka, Gradski park, vila Ćani, Trg reforme… Slobodno vreme. Polazak ka jezeru Komo. Vožnja obalom jezera Komo, najlepšeg jezera Evrope. Zadržavanje u gradu Komo i slobodno vreme za individualno razgledanje grada: trga i katedrale Duomo, trga i crkve San Fedele, hrama Alesandra Volte, najpoznatijeg stanovnika Koma… Nastavak puta za Milano. Dolazak u večernjim satima. Noćenje.

4.    dan  (01.05.2017.) … MILANO – BREŠA…

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela. Polazak prema šoping centru Franciacorta Outlet kod Breše. Slobodno vreme za šoping. U kasnim popodnevnim satima nastavak puta prema Srbiji. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa pauzama po potrebi.

5.    dan  (02.05.2017.) … BEOGRAD / POŽAREVAC / VELIKA PLANA

Dolazak u Beograd, Požarevac, Veliku Planu na mesto polaska u jutarnjim satima… 

Cena aranžmana po osobi: 139 €

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Societe General banke na dan uplate, do polaska na put. Ostatak duga se preračunava po prodajnom kursu Societe Genaral banke na dan putovanja. Postoji mogućnost plaćanja platnim karticama (visa, dina, master, maestro)  ili odloženo – čekovima (bez kamate) do 20.07.2017 god.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

–    Vanlinijski prevoz autobusom (tur.klase, audio-video opremljenosti,prosečne udobnosti,bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr.tokom putovanja) na relacijama navedenim u programu
–    2  noćenja sa doručkom u hotelu IBIS STYLES Milano Melegnano u Milanu  (u 1/2 i 1/3 sobama – standardno opremljene sa TWC)  doručak – buffet
–    usluge vodiča pratioca tokom putovanja
–    obilazak Milana i Lugana  
–    vodič/pratioc grupe
–    organizacione troškove

 

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

–    individualni troškovi i troškovi koji nisu obuhvaćeni programom putovanja
–    troškovi fakultativnih izleta
–    doplata za 1/1 sobu – 60€
–    međunarodno putno zdravstveno osiguranje kompanije Dunav osiguranje – osigurana suma je 35000e  (osobe od 19-69 god = 5eura; deca do 18god = 3eura; za starije od 70 god.=10eura) (agencija posreduje u procesu obezbeđivanja polise po uslovima Kompanije Dunav osiguranje)

 

Lokacija i opis hotela (postoji mogućnost izmene hotela o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni)

Hotel IBIS STYLES Milano Melegnano***  Carpiano
Hotel se nalazi u mestu Melegnano južno od Milana a od trga Duomo je udaljen 20 km. Hotel ima recepciju, restoran, aperitiv bar, besplatan wi – fi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom i fenom, standardno opremljene telefonom, televizorom i klimatizacijom. Doručak je kontinentalni – samoposluživanje.
Agencija zadržava pravo promene hotela najkasnije 15 dana pred put

NAPOMENE:

  • Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
  • Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4h vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu
  • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14h (postoji mogućnost ranijeg ulaska),a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 9h. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge organizator putovanja ne snosi odgovornost jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
  • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef,parking,mini-bar,tv,klima-uređaj..)
  • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Preporučuje se putnicima sa novim biometrijskim pasošima i putnicima koji ne poseduju pasoš R Srbije da se o uslovima ulaska u tranzitne i odredišne zemlje (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje..) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs , Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. Maloletni putnici prilikom samostalnog putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
  • U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena,izmene programa putovanja ili otkaza putovanja 5 dana pre početka putovanja.

 

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI 45 PLATIVIH PUTNIKA

Uz ovaj program važe opšti uslovi agencije Arriva Litas doo, usaglašeni sa Yuta standardom

 

 Cenovnik br 1, 17.01.2017.