SARAJEVO – MOSTAR – TREBINJE – DUBROVNIK

99€

   

Termin:

22.06-25.06.2017

4 dan – autobusom

“To je grad. U svakom smislu te reči. Počevši od onog fantastičnog smisla koji ta reč ima u bajkama što smo ih slušali kao deca (“pa onda ih dovedoše u jedan veliki grad..”) pa do istorijskih činjenica o razvitku i opadanju ovog mesta u prošlosti i do statističkih podataka o njegovom napretku danas, u novoj Jugoslaviji. Gledan ovako sa visine, taj grad nam govori svojim građevinama, baštama i ulicama koje su ispisane i nacrtane na padinama strmih bregova kao na stranicama napola otvorene knjige…. Sarajevo je veliki bogat grad sa preko sto džamija, a javnim građevinama od vrednosti i lepote, kupatilima, bezistanima, karavansarajima i sahatkulama. Neke od tih građevina, koje su se sačuvale do dana današnjeg, svedoče o razvitku i veličini tadašnjeg Sarajeva. Svi strani putnici, Venecijanci, Francuzi ili Nemci, govore o Sarajevu kao o mnogoljudnoj, bogatoj i lepoj varoši koja je važan posrednik u trgovini između Istoka i Zapada.I u koje god doba dana i sa koga god uzvišenja bacite pogled na Sarajevo, vi uvek i nehotice pomislite isto. To je grad. Grad koji i dotrajava i umire, i u isto vreme se rađa i preobražava.” Ivo Andrić
Mostar je grad gde se susreće sever s jugom i zapad s istokom, grad u kojem reka Neretva vekovima deli kulture i religije, grad gde se različitosti i suprotnosti mogu videti i osetiti na svakom uglu. Mostar je grad u Bosni i Hercegovini smešten na obalama reke Neretve, a ime je dobio po čuvarima mostova (mostarima) na obalama reke Neretve. Kroz centar grada se proteže kanjon reke Neretve pa je Mostar poznat i pod nadimkom “grad na reci Neretvi”.
Trebinje se nalazi na samom jugu Hercegovine, smešteno ispod planine Leotar, na obodu Trebinjskog polja, u dolini nekada najveće evropske reke ponornice Trebišnjice, koja protiče kroz grad. Od mora je udaljeno oko 27 km putem do Dubrovnika, ili oko 38 km putem do Herceg Novog.Za Trebinje se kaže da je „grad sunca i platana“, a jedan je od najlepših gradova. Ekonomski je i kulturni centar regije Istočne Hercegovine.
Dubrovnik se nalazi na krajnjem jugu Hrvatske rivijere. Proglašen je za treće najromantičnije mesto na svetu, posle Buenos Ajresa i ostrva Bora-Bora. Ovo je grad koji bi trebalo posetiti bar jednom u životu. Džordž Bernard Šo krstio je Dubrovnik u “biser Jadrana” zbog svoje neuporedive građevinske baštine. Svetlucav mermer na ulicama Dubrovnika, barokne zgrade isprekidane prelepim renesansnim fontanama i fasadama… pa nije čudo što Unesko naziva Dubrovnik svetskom kulturnom baštinom.Dubrovnik je više nego fascinantan zbog Starog Grada, ali i zbog kristalno čistog mora, punog šumovitih ostrva koja vas zovu na izlete. Niz kafića, barova i klubova osiguraće da i noću nikad ne bude dosadno.

 

PROGRAM PUTOVANJA

1.    dan  (22.06.2017)  VELIKO GRADIŠTE – POŽAREVAC – BEOGRAD – SARAJEVO
 Polazak iz Velikog Gradišta u 04:15, iz Požarevca u 05:00h sa autobuske stanice, iz Beograda 06:30 sa parkinga preko puta Buvlje pijace (Novi Beograd – ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe) Vožnja preko Čačka i Mokre Gore sa pauzom po potrebi. Po prelasku granice obilazak manastira Dobrun, jednog od najstarijih manastira na teritoriji Bosne i Hercegovine. Nakon obilaska manastira kraća vožnja do Višegrada. Dolazak u Višegrad oko podneva. Obilazak rodnog grada Ive Andrića u pratnji lokalnog vodiča. Šetnja čuvenim mostom Mehmed paše Sokolovića (Na Drini ćuprija), sagrađen od 1571. do 1577., koji je pod zaštitu UNESCO-a stavljen 2007. godine, kao spomenik izuzetne univerzalne vrednosti za čitavo čovečanstvo. Obilazak spomenika Ive Andrića i Andrić grada sa crkvom Sv Cara Lazara.. U dogovoreno vreme polazak za Sarajevo. Odlazak do centra grada i razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: Baščaršija: čuvenog Sebilja – česma, šetnja ulicom Sarači uz razgledanje Morića Hana – najstarije sačuvane gostionice na Baščaršiji. Razgledanje Bezistana – prekrivena pijaca u kojoj se nekada prodavalo skupocena svila iz Burse. Obilazak Gazi Husref begove džamije iz XVI veka – najstarija, najveća i najlepša džamija u ovom delu Evrope, razgledanje mezarja i šadrvana kraj džamija kao i čuvene Kuršumlije medrese posvećene begovoj majci Seldžuci. Razgledanje Sahat kule, Kazandžiluka i Begovog Bezistana. Odlazak do glavne pešačke zone gde se nalaze katedrala i srpska Saborna crkva. Put će nas dovesti do Miljacke gde ćemo pogledati Latinsku ćupriju mesto na kom je na Vidovdan 1914. godine Gavrilo Princip izvršio atentat na princa Franca Ferdinanda što je ujedno značilo i početak Prvog svetskog rata. Odlazak i smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

.
2.    dan  (23.06.2017) SARAJEVO – MOSTAR –  TREBINJE

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak za Mostar. Dolazak u Mostar oko 11 časova. Razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je pre 1558.g. i po predanjima Stari most je sagrađen po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Nakon obilaska grada polazak ka Trebinju. Dolazak u Trebinje u popodnevnim satima. Obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: obilazak kompleksa Crkvina – Hercegovačke Gračanice – mauzolej pesnika Jovana Dučića, galerija pozlaćenih Ikona, amfiteatar, Vladičanski dvor, zvonik, knjižara. Poseta Arslanagića mostu iz XVI veka. Prelazak preko reke Trebišnjice, jedne od najvećih ponornica u Evropi, šetnja uskim ulicama starog grada, pored Sat kule, gradskih zidina sa trgovima, Osman pašine džamije iz VIII veka, kroz gradska vrata (tunel) se stiže do “Trga Pesnika” gde su stari platani, drveće staro preko 150 godina, koji predstavljaju simbol grada. Na trgu su pokloni pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Tu je i Anđelkina kapija poznata iz serije Ranjeni orao, katolička crkva s kraja XIX veka. Odlazak i smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3.    dan  (24.06.2017) TREBINJE – DUBROVNIK… 

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak za Dubrovnik. Nakon kraće vožnje dolazak u Dubrovnik. Polazak u razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: Stradun, gradski trg Pojana Luža, Orlandov stub, luka, palata Sponza, crkva Svetog Vlaha, zvonik, Onofrijeva česma, kule Revelin i Mulo… Nakon obilaska grada, slobodno vreme za individualnu šetnju. U dogovoreno vreme u popodnevnim satima polazak za Srbiju. Noćna vožnja sa usputnim pauzama po potrebi.

4.    dan  (25.06.2017) …BEOGRAD/POŽAREVAC/VELIKO GRADIŠTE
Dolazak u Veliko Gradište/Požarevac/ Beograd, na mesto polaska u ranim jutarnjim satima.  

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 99 €

prijava do:07.04.2017 

 

U cenu  aranžmana je uključeno:

 • Vanlinijski prevoz autobusom (tur.klase, audio-video opremljenosti,prosečne udobnosti,bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr.tokom putovanja) na relacijama navedenim u programu
 • 1  noćenje sa doručkom u hotelu Hayat 3* u Sarajevu (u 1/2 i 1/3 sobama – standardno opremljene sa TWC)
  –    doručak – švedski sto
 • 1  noćenje sa doručkom u hotelu Leotar 4* u Trebinju (u 1/2 i 1/3 sobama – standardno opremljene sa TWC)
  –    doručak – švedski sto
 • usluge vodiča pratioca tokom putovanja
 • usluge lokalnih vodiča u Sarajevu, Mostaru, Trebinju, Dubrovniku

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • individualni troškovi i troškovi koji nisu obuhvaćeni programom putovanja
 • doplata za 1/1 sobu – 30€
 • ulaznice za Vrelo Bosne – 1,5€
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje kompanije Dunav osiguranje – osigurana suma je 35000e  (osobe od 19-71 god = 4eura; deca do 19god = 2eura; za starije od 71 god.=8eura) (agencija posreduje u procesu obezbeđivanja polise po uslovima Kompanije Dunav osiguranje)

 

Uslovi plaćanja:

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Societe General banke na dan uplate, do polaska na put. Ostatak duga se preračunava po prodajnom kursu Societe Genaral banke na dan putovanja. Postoji mogućnost plaćanja platnim karticama (visa, dina, master, maestro)  ili odloženo – čekovima (bez kamate) do 20.07.2017 god.

 

Lokacija i opis hotela (postoji mogućnost izmene hotela o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni:
Hotel Hayat 3* se nalazi u starom gradu u Sarajevu, nadomak Baščaršije, na centralnom trgu starog dela Grada Sarajeva – Kovačima. Kovači su udaljeni od Baščaršije, srca Sarajeva, oko stotinak metara, gde se ujedno nalaze sve kulturno-istorijske znamenitosti, postanka grada. Sve sobe imaju kupatilo sa tuš kabinom, fenom za kosu, kablovskom TV, WI-FI internetom.  Doručak se služi po principu švedskog stola.  www.hotel-hayat.ba
Hotel Leotar 4* se nalazi u samom centru Trebinja, na obali reke Trebišnjice; okružen je zelenilom i pruža veličanstven pogled na stari grad. Nalazi se nedaleko od mora, 30 km od Dubrovnika, a od Herceg-Novog 40 km.
Hotel je izgrađen je u hercegovačko-mediteranskom stilu. Nedavno renoviran, po zahtevima savremenih standarda, hotel poseduje i 64 standardnih jednokrevetnih i dvokrevetnih soba, idealnih za smeštaj sportskih ekipa, školskih ekskurzija i organizovanih grupa turista.
Gostima su na raspolaganju dva restorana, kongresna sala sa opremom za projekcije kapaciteta 280 osoba, dve natkrivene terase, velika letnja terasa, čuvani parking i garaže.Hotel Leotar se nalazi u samom centru Trebinja, na obali reke Trebišnjice; okružen je zelenilom i pruža veličanstven pogled na stari grad. www.hotelleotar.com

Aranžman je rađen na bazi minimum 30 prijavljenih putnika

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja T.A. Arriva Litas usklađeni sa YUTA Opštim uslovima putovanja

Cenovnik br. 1 od 29.03.2017.