VELIKA BRITANIJA I IRSKA

745 €

 

Termin: 27.09.-09.10.2017.

13 dana (9 noćenja) autobusom

 

VELIKA BRITANIJA je idealna turistička destinacija za zaljubljenike u prirodu, istoriju, literaturu i modu, kao i one željne provoda, sportiste i one koji vole da putuju i istažuju sami. Svako će ovde pronaći svoj lični raj, ali i više od toga u raznolikosti regija i delova Engleske, Škotske, Velsa i Severne Irske.

IRSKA – kaže se da ko jednom poseti Irsku, nikada je ne zaboravlja, a ta izreka je u ovom slučaju potpuno istinita. Irski predeli imaju mitsku rezonancu, istorija ove zemlje je sveprisutna, a njen narod kao da je bačen na zemlju da ponovo uspostavi veru u ljudskost.

Klima je takva da vam se može učiniti da hodate kroz okean, i da je od kiše nemoguće pobeći, ali blješteće zelena priroda i kišna popodneva provedena u pabovima učiniće da tu sitnicu lako zanemarite.

1.dan     27.09.2017.  POŽAREVAC – UB – BEOGRAD

Polazak autobusa iz Požarevca u 13h sa AS, iz Uba u 15:00 sati, iz Beograda u 16.15h. Vožnja autobusom preko Hrvatske i Slovenije do Lila, sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2.dan    28.09.2017.  LIL

Dolazak u Lil u popodnevnim satima. Po dolasku, smeštaj u hotel, potom odlazak u centar grada javnim prevozom u pratnji vodiča. Panoramsko razgledanje grada. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan     29.09.2017.    LIL – KALE – LONDON

Doručak. Napuštanje hotela i nastavak putovanja ka Kaleu, ukrcavanje na trajekt za Dover. Popodnevni dolazak u London. Prvi deo panoramskog razgledanja grada. Smeštaj u hotel.  Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan     30.09.2017.        LONDON

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trgovi Pikadili i Trafalgar, Vestminsterska opatija, Parlament, Siti, Katedrala Svetog Pavla, London tower, London Eye (Oko Londona – najveća vrteška na svetu), Bakingemska palata… Obilazak Nacionalne galerije. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan    01.10.2017.        LONDON – VINDZOR – OKSFORD – LONDON

Doručak. Putovanje do Vindzora, Obilazak palate – dvorca. Palata predstavlja jednu od zvaničnih rezidencija britanske kraljice. Put do Oksforda – grada „uspavanih tornjeva“. Ulazak u jedan od koledža. Povratak u London. Slobodno vreme. Mogućnost fakultativne posete prirodnjačko-istorijskog muzeja. Povratak u hotel. Noćenje.

6.dan      02.10.2017.       LONDON – STOUNHENDž – KARDIF

Doručak. Put do Stounhendža – najčuvenijeg praistorijskog spomenika Evrope, koji potiče iz Bronzanog doba. Nakon obilaska odlazak u glavni grad Velsa – Kardif. Popodnevni obilazak užeg jezgra grada. Smeštaj u hotel. Noćenje.

7.dan        03.10.2017.      KARDIF – DABLIN

Doručak. Napuštanje hotela i nastavak putovanja do trajektne luke. Ukrcavanje na trajekt, putovanje preko Irskog mora. Dolazak u Dablin, glavni grad Irske, u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

8.dan        04.10.2017.      DABLIN

Doručak. Panoramsko razgledanje glavnog grada Republike Irske. Slobodno vreme. Fakultativna poseta Nacionalnom muzeju. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

9.dan        05.10.2017.   DABLIN – BELFAST – DUMFRIS (OKOLINA)

Doručak. Put do Belfasta. Obilazak znamenitosti grada. U ranim popodnevnim časovima dolazak do trajektne luke. Ukrcavanje na trajekt. Vožnja do Južne Škotske. Smeštaj u hotel. Noćenje.

10.dan      06.10.2017.   JUŽNA ŠKOTSKA– MANČESTER – KANTERBERI

Nakon doručka, put za Mančaster. Obilazak jezgra grada. U večernjim časovima polazak za Kanterberi. Noćna vožnja.

11.dan   07.10.2017.        KANTERBERI– DOVER – KALE – AHEN

Dolazak u Kanterberi. Obilazak nadbiskupskog kompleksa i istorijske jezgre grada u prepodnevnim časovima. U ranim popodnevnim časovima ukrcavanje na trajekt Dover – Kale. Po iskrcavanju, nastavak putovanja do Ahena. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

12.dan   08.10.2017.  AHEN – SRBIJA

Nakon doručka. Obilazak Ahena, grada u kojem se Evropa doživljava, promišlja i oseća. On je, takoreći, Evropa u malom: na centralnom mestu, na tromeđi, a od vremena Karla Velikog, vezan je za duhovne korene,. Obilazak slavne ahenske katedrale i slobodno popodne. U večernjim satima polazak za Srbiju.

13.dan   09.10.2017.  BEOGRAD – UB – POŽAREVAC

Dolazak na polazno odredište u ranim popodnevnim časovima, u zavisnosti od stanja na putevima i graničnih formalnosti.

 

Cena : 745 €

Način plaćanja: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Societe General banke na dan uplate, do polaska na put. Ostatak duga se preračunava po prodajnom kursu Societe Genaral banke na dan putovanja. Postoji mogućnost plaćanja platnim karticama (visa, dina, master, maestro) ili odloženo – čekovima (bez kamate) do 20.10.2017. god.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusom visoke turističke klase sa kompletnom opremom (audio-video, grejanje, Klima,kafemat..)
 • Trajekt na navedenim relacijama u programu putovanja
 • 9 noćenja sa doručkom ( kontinentalni doručak ) u 1/2 u hotelu sa 2* ili 3 *, prema programu putovanja i to: 1ND – Lil (okolina); 3ND – London (okolina); 1 ND – Kardif (okolina); 2 ND – Dablin (okolina); 1 ND – Južna Škotska (okolina); 1 ND – Ahen (okolina)
 • Obilaske prema programu, bez ulaznica za muzeje, lokalitete i sve objekte pod naplatom
 • Usluge profesionalnog turističkog vodiča
 • Organizacione troškove

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje – 13 € u dinarskoj protivrednosti za putnike starosti do 70 godina (za starije od 70 god, osiguranje iznosi 26 €). Osiguranje pokriva ceo boravak u inostranstvu
 • Troškove britanske vize
 • Ulaznice za muzeje, lokalitete kao i za sve ostale objekte koji su pod naplatom.
 • Fakultativne izlete
 • Ostale individualne troškove
 • Hotelske takse koje se plaćaju na licu mesta po osobi po noći lično od strane putnikaOPISI HOTELA:Napomena: Agencija zadržava pravo promene imena hotela najkasnije 15 dana pred put.

NAPOMENE O FAKULTATIVNIM IZLETIMA

 • Lil (okolina) – 1 ND ( noćelje sa doručkom ): hotel sa 2* ili 3*; London (okolina) – 3 ND: hotel sa 2* ili 3*; Kardif (okolina) – 1 ND: hotel sa 2* ili 3*; Dablin (okolina) – 2 ND: hotel sa 2* ili 3*; Južna Škotska (okolina) – 1 ND: hotel sa 2* ili 3*; Ahen (okolina) – 1 ND: hotel sa 2* ili 3*,
 • Doplata za jednokrevetnu sobu:   na upit
 • Za svaki od fakultativnih programa i izleta predviđenih programom putovanja neophodan je minimum od 25 prijavljenih osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, fakultativa će se otkazati ili će se korigovati cena shodno broju prijavljenih osoba. Cena fakultativnih izleta obuhvata ulaznice, troškove vodiča, troškove prevoza, rezervacije i manipulativne troškove agencije partnera u inostranstvu
 • Anketiranje putnika za fakultativne programe obaviće naš vodič tokom putovanja.
 • Plaćanje fakultativnih programa i izleta se isključivo vrši našem predstavniku – vodiču na lokalitetu.Cena vize je 87 £ ( oko 100€ ) i plaća se u dinarskoj protivvrednosti po kursu agencije

Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora Itaka Travel-a, usaglašeni sa YUTA standardom.

BRITANSKA VIZA – viza se vadi isključivo u partner agenciji britanske ambasade u Beogradu – “Teleperformance Limited”, Airport City, Omladinskih brigada 88 11070 Novi Beograd. Neophodno je najpre popuniti formular na stranici http://www.visa4uk.fco.gov.uk/ApplyNow.aspx.