DVORCI VOJVODINE

DVORCI VOJVODINE

Cena već od 1.690 RSD po osobi

DVORCI VOJVODINE

Romantični ukrasi vojvođanskih ravnica, raskošni svedoci prohujalih vremena i verni čuvari tradicije. Njihova arhitektura će vas lako očarati, šarm jednostavno zavesti a legende zaintrigirati.

Dvorac Dunđerski, Kulpin – Veličanstven kompleks u Kulpinu sačinjavaju dva dvorca, sagrađena su za plemićku porodicu Stratimirović, upravna zgrada, tzv. kovačnica, konjušnica i žitni magacin. Porodica Stratimirović bila je jedna od najznačajnijih srpskih porodica u Habzburškoj monarhiji koja je među prvima stekla plemstvo za vojničke zasluge u austrijskoj carevini od Marie Terezije. 1889. godine imanje je otkupio Lazar Dunđerski, koji je kao i njegov sin Đorđe znatno doprineo razvoju i modernizaciji poljoprivrede u Kulpinu.

Dvorac Fantast, Bečej – Bogdan Dunđerski na svom imanju, koje se prostiralo na preko 2.600 jutara zemlje, sagradio je dvorac iz mašte – Fantast. Kompleks dvorca obuhvata, pored dvorca, i ergelu, kapelu gde je sahranjen Bogdan Dunđerski, mali kaštel i park sa jezerom.

Dvorac Sokolac, Novi Bečej –  Dvorac je izgradio Lazar Dunđerski u poslednjim decenijama 19. veka. Dvorac je dobila u miraz Emilija Ivanović, kćerka Lazara Dunđerskog, kao i čitavo imanje koje se zvalo „Veliki salaš“. Dvorac je proglašen za spomenik kulture 2001. godine.

Dvorac Kaštel, Ečka – Na 60 kilometara severno od Beograda i svega 7 km od Zrenjanina, u selu Ečka, nalazi se dvorac Kaštel, građen u engleskom stilu, u periodu od 1816. do 1820. godine. Lazar Agošton, vlastelin u Ečki je 1820. godine otvorio novi vlastelinski dvorac na levoj obali Begeja a na svečanom otvaranju dvorca 29. avgusta 1820. svirao je čuveni Franc List. Danas je ovo staro zdanje potpuno renovirano i pretvoreno u objekat koji će svojim gostima pružiti nezaboravan odmor u autentičnom ambijentu inspirisanom aristokratskom prošlošću.

PROGRAM PUTOVANJA: POŽAREVAC – BEOGRAD – KULPIN – FANTAST – SOKOLAC – EČKA – BEOGRAD – POŽAREVAC

Polazak u 07:00h iz Požarevca sa autobuske stanice, iz Beograda u 08:00h sa turističkog terminala Lasta (autoput Beograd-Niš broj 4). Putovanje prema dvorcu Kulpin uz pauzu radi odmora putnika. Po dolasku, obilazak dvorca sa vodičem. Nastavak putovanja prema dvorcu Fantast. Obilazak dvorca, ergele i kapela Bogdana Dunđerskog. Vreme za odmor i šetnju. Nastavak putovanja prema dvorcu Sokolac. Obilazak. Nakon završenog obilaska, nastavak putovanja prema dvorcu „Kaštel“ Ečka. Obilazak lokaliteta. Vreme za slobodne aktivnosti. Skup grupe i u dogovoreno vreme polazak za Beograd/Požarevac. Dolazak na mesto polaska u večernjim satima.

CENA ARANŽMANA 1.690 dinara PO OSOBI

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom (audio, TV, DVD, klima…) na relacijama prema programu
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča/pratioca tokom trajanja aranžmana
 • Usluge lokalnog turističkog vodiča

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Ulaznice za za sve lokalitete prema programu (cca 450,00 dinara) *Agencija ne snosi odgovornost ukoliko lokaliteti promene datu cenu ulaznica.
 • individualne troškove
 • Ostale troškove koji nisu obuhvaćeni programom.

Program je rađen na bazi minimum 45 prijavljenih putnika.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja TA ARRIVA LITAS DOO POŽAREVAC, Licenca 105/2020, Kategorija A 25

Program broj 2 od 21.08.2020.

POŽAREVAC – BEOGRAD – KULPIN – FANTAST – SOKOLAC – EČKA – BEOGRAD – POŽAREVAC

Polazak u 07:00h iz Požarevca sa autobuske stanice, iz Beograda u 08:00h sa turističkog terminala Lasta (autoput Beograd-Niš broj 4). Putovanje prema dvorcu Kulpin uz pauzu radi odmora putnika. Po dolasku, obilazak dvorca sa vodičem. Nastavak putovanja prema dvorcu Fantast. Obilazak dvorca, ergele i kapela Bogdana Dunđerskog. Vreme za odmor i šetnju. Nastavak putovanja prema dvorcu Sokolac. Obilazak. Nakon završenog obilaska, nastavak putovanja prema dvorcu „Kaštel“ Ečka. Obilazak lokaliteta. Vreme za slobodne aktivnosti. Skup grupe i u dogovoreno vreme polazak za Beograd/Požarevac. Dolazak na mesto polaska u večernjim satima.

VAŽNE NAPOMENE:

 1. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na graničnim prelazima, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekih od lokaliteta predviđenih za obilazak…).
 2. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije i na sajtu organizatora putovanja.
 3. Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 4. Putnik je lično odgovoran za ispravnost sopstvenih dokumenata i podataka datih u agenciji. Svojim potpisom korisnik potvrđuje da je lične podatke ugovarača i saputnika stavio dobrovoljno na raspolaganje agenciji i dopušta da se isti koriste i učine dostupnim trećim licima iskučivo u cilju zaštite njegovih interesa u svim poslovima vezanim za realizaciju ovog putovanja. Agencija se obavezuje da podatke čuva kao poverljive u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.
 5. Organizator putovanja zadržava pravo da putem LAST MINUTE ponude proda svoje slobodne kapacietete po cenama koje se razlikuju od prikazanih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama iz cenovnika nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razilke u ceni.
 6. Svaki putnik mora biti svestan da je u toku putovanja član grupe i shodno tome se treba ponašati.
 7. Usled državnih i verskih praznika na određenoj destinaciji, postoji mogućnost da neki od lokaliteta, restorana, prodavnica, tržnih centara, muzeja, ne rade.
 8. Dužina trajanja slobodnih vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
 9. Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo da prevoz izvrši minibusom ili da otkaže putovanje, najkasnije 3 dana pre polaska.

Izvori fotografija: www.pikbecej.rs | www.vojvodinaonline.com

NAPOMENE U VEZI PREVOZA:

 1. Prevoz se obavlja turističkim autobusima (klima i audio/video oprema).
 2. Agencija pravi raspored sedenja u autobusu, uzimajući u obzir redosled uplata, starost putnika, porodice sa decom, posebne potrebe putnika. Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima.
 3. Organizator putovanja ne garantuje redni broj sedišta u autobusu. Putnik će prihvatiti bilo koje sedište koje mu agencija odredi.
 4. Moguć je ulazak i izlazak putnika na svim benzinskim pumpama, restoranima, motelima i drugim mestima predviđenim za stajanje na glavnim saobraćajnicama. Zbog bezbednosti putnika, zabranjeno je zaustavljanje autobusa na petljama, kružnom toku ili u zaustavnoj traci autoputa.
 5. Zaustavljanje radi odmora putnika je na 3-4h vožnje, zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. Plan putovanja, učestalost i mesto pravljenja pauza je utvrđeno u agenciji i nije uvek moguće sprovesti u idealnim uslovima zbog raznih činilaca koje nije moguće kontrolisati (gužva na granicama, zastoji na putu…).
 6. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju zaboravljenih stvari u autobusu i zamene ili izgubljenog prtljaga.
 7. Toalet u autobusima po pravilu nije u upotrebi.
 8. U autobusu je zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava. U slučaju nepoštovanja ovih odredbi, pratilac grupe će uskratiti dalji prevoz putniku.

Gotovinski ili platnim karticama: VISA, VISA ELECTRON, MASTER CARD, MAESTRO, DINA (Plaćanje karticom je moguće samo u poslovnici u Beogradu).

Slični/preporučeni aranžmani

 • Приватно: DVORAC FANTAST – NOVI SAD – SREMSKI KARLOVCI

  Detaljnije
 • FRUŠKOGORSKI MANASTIRI

  Detaljnije
 • Приватно: MANASTIR TUMANE – GOLUBAC – SREBRNO JEZERO

  Detaljnije
 • Приватно: MANASTIR ZAOVA – KRUPAJSKO VRELO – MANASTIR GORNJAK

  Detaljnije
 • Приватно: TREBINJE – NEUM – MOSTAR

  Detaljnije