ISTANBUL – 6 DANA

ISTANBUL – 6 DANA

Cena već od 129 € po osobi

ISTANBUL – 6 DANA

ISTANBUL
19.03/24.03.2019.

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Cena aranžmana: 129 €
Cena je data u evrima – plativo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Erste banke na dan uplate.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase na relacijama navedenim u programu
 • Smeštaj u Istanbulu u hotelu 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama (svaka soba ima tuš/WC) na bazi 3 noćenja sa doručkom
 • Obilaske prema programu (Istanbul – panorama)
 • Troškove organizacije aranžmana

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Ulaznice
 • Fakultativne izlete

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja ,,ODISEJ1995,, DOO Nova Pazova, licenca OTP 194/2010.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan Polazak u popodnevnim časovima. Noćna vožnja kroz Bugarsku prema Istanbulu.

2.dan Dolazak u Istanbul u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. U večernjim časovima panoramsko razgledanje grada: Valensov vijadukt, Zlatni rog, centar grada Taksim, deo grada Bešiktaš, prelazak Bosfora, Azijska strana, vidikovac Čamlidže… Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska grada: hipodrom, Sultan Ahmetova džamija (Plava džamija) – najlepša turska džamija, Aja Sofija – najznačajniji vizantijski spomenik, Topkapi dvorac. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4.dan Doručak. Fakultativno poseta palati Dolmabahče (poslednja rezidencija otomansih sultana – raskošna palata u stilu baroka) i Vaseljenskoj patrijaršiji. U popodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – vožnja brodom Bosforom između dva kontinenta. U večernjim časovima mogućnost oragnizovanja fakultativnog odlaska na Tursko veče – večera u nacionalnom restoranu sa trbušnim plesom. Noćenje.

5.dan Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili individualni odlazak na Kapali čaršiju, trgovački centar sa preko 5000 radnji. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Bugarsku.

6.dan Dolazak u Srbiju u popodnevnim časovima.

Maksimalan broj kofera je 1 po osobi

Predviđen raspored privremenog zaustavljanja radi usputnih odmora predviđeno je na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

Turski standardi za hotelsku ishranu se razlikuju od evropskih standarda po obimu i raznovrsnosti. Za razliku od naše i evropske, u ponudi turske kuhinje ima više testenina, povrća, voća, mleka i mlečnih proizvoda, a manje mesa i mesnih prerađevina.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:  Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (minimum za realizaciju izleta je 30 putnika):

 1. Plava džamija, Aja Sofija, Topkapi dvorac – 45 evra
 2. Vožnja brodom Bosforom – 20 evra
 3. Tursko veče (sa večerom) – 30 evra
 4. Dolmabahče i Vaseljenska patrijaršija – 30 evra

Doplate:

 1. 1/1 soba – 60 evra
 2. Drugo sedište – 50 evra
 3. Izbor željenog sedišta – 10 evra

U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.