MANASTIR TEMSKA – PIROT – NIŠ – VIKEND PUTOVANJE

MANASTIR TEMSKA – PIROT – NIŠ – VIKEND PUTOVANJE

Cena već od 6.350,00 RSD po osobi

MANASTIR TEMSKA – PIROT – NIŠ – VIKEND PUTOVANJE

Manastir Sveti Đorđe poznat i kao manastir Temska, nalazi se na 15 km od Pirota. Crkva manastira je posvećena Svetom velikomučeniku Georgiju, podigli su je braća Dejanovići, sestrići cara Dušana. Dejanovići su sadašnju crkvu podigli u 14. veku na temeljima prvobitnog hrama iz 11. veka.

Pirot je mali evropski grad na jugoistoku Srbije sa bogatom kulturnom tradicijom i burnom istorijom. Nalazi se na značajnoj međunarodnoj transverzali “koridoru 10”, koji povezuje Evropu sa Azijom, Via militaris. Turistička ponuda Pirota sa okolinom obuhvata prirodno bogatstvo u vidu Parka prirode Stara planina i Specijalnog rezervata prirode Jerma, kulturno bogatsvo u obliku tradicije, kulture i običaja ovog kraja Srbije, i elemente sa Nacionalne liste nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije, srpska srednjevekovna tvrđava Momčilov grad i Muzej Ponišavlja, uz neverovatne ukuse i specijalitete staroplaninske trpeze i lokalne gastronomije.

Niš je najveći grad u jugoistočnoj Srbiji i po broju stanovnika treći grad po veličini u Srbiji (posle Beograda i Novog Sada). Na prostoru današnjeg Niša, u antičkom gradu Naisu rođen je rimski car Konstantin Veliki. Sa Niškom banjom, posebnim balneološkim centrom u neposrednoj blizini grada, aktuelna turistička ponuda Niša pruža mogućnosti za banjski, lečilišni, poslovni, kongresni turizam, kao i veće sportske i kulturne manifestacije.

PROGRAM PUTOVANJA: BEOGRAD – POŽAREVAC -MANASTIR SV. ĐORĐE TEMSKA – PIROT – NIŠ – NIŠKA BANJA– POŽAREVAC – BEOGRAD

1. dan BEOGRAD – POŽAREVAC – MANASTIR SV. ĐORĐE TEMSKA – PIROT – NIŠ

Polazak grupe iz Beograda u 05:00 h sa turističkog terminala Lasta, iz Požarevca u 06:30 h sa autobuske stanice. Putovanje do manastira Sv. Đorđa sa usputnom pauzom za odmor. Dolazak u selo Temska i poseta manastiru Sv. Đorđe. Manastir je sagrađen u 14 veku i smešten je u prelepom okruženju, na obali reke Temštice. Crkva manastira je posvećena Svetom velikokomučeniku Georgiju, podigli su je braća Dejanovići, sestrići cara Dušana. Obilazak i slobodno vreme za šetnju. Nastavak puta ka Pirotu. Dolazak u Pirot. Poseta Muzeju Ponišavlja u kome je snimana Zona Zamfirova i Ivkova slava. Obilazak tvrđave Kale i centra grada sa vodičem. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Niš oko 17:00 h. Dolazak u Niš, smeštaj grupe u hotel. Noćenje.

2. dan NIŠ – NIŠKA BANJA – NIŠ – POŽAREVAC – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak do Niške Banje koja je poznata po svojim toplim vodama. Smeštena je u podnožju šumovitih planina a okupana suncem sa istočne i zapadne strane tokom cele godine. Razgledanje banje sa vodičem i pauza za individualnu šetnju i predah. Povratak u Niš i obilazak tvrđave… Stambol kapija, hamam, lapidarijum… Šetnja centrom grada do Kazandžijskog sokačeta (Kopitareva ulica), koje predstavlja jedini očuvani deo stare niške čaršije. Slobodno vreme. Polazak za Požarevac/ Beograd oko 18:00h. Dolazak na mesto polaska u kasnim večernjim časovima zavisno od uslova na putu. Kraj programa.

 

CENA ARANŽMANA: 6.350,00 dinara PO OSOBI

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom (audio, TV, DVD, klima…) na relacijama prema programu putovanja
 • Smeštaj u hotelu Marica sa 3* u Nišu na bazi 1 noćenja sa doručkom, smeštaj u 1 /2 i 1/3 sobama
 • Ulaznice za posebe: Momčilov grad, Muzej Ponišavlja
 • Obilazak Pirota, Niša i Niške Banje u pratnji turističkog vodiča
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča/pratioca tokom trajanja aranžmana

 CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove
 • Ostale troškove koji nisu obuhvaćeni programom.
 • Doplata za 1/1 sobu 1500,oo dinara

Program je rađen na bazi minimum 35 prijavljenih putnika.

Rok za prijavu: 10.03.2021. 

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja TA ARRIVA LITAS DOO POŽAREVAC, Licenca 1/2021, Kategorija A 20

Moše Pijade 9, 12000 Požarevac

MB: 07163851

 

Program broj 1 od 12.02.2021.

LOKACIJA I OPIS HOTELA:

Hotel Marica 3* se nalazi u Nišu. U svom sastavu ima recepciju, cafe bar. Svaka soba u svom sastavu ima kupatilo, tv… Usluga: noćenje sa doručkom – doručak – klasično posluženje. https://hotel-marica.com/

1. dan  BEOGRAD – POŽAREVAC – MANASTIR SV. ĐORĐE TEMSKA – PIROT – NIŠ

Polazak grupe iz Beograda u 05:00 h sa turističkog terminala Lasta, iz Požarevca u 06:30 h sa autobuske stanice. Putovanje do manastira Sv. Đorđa sa usputnom pauzom za odmor. Dolazak u selo Temska i poseta manastiru Sv. Đorđe. Manastir je sagrađen u 14 veku i smešten je u prelepom okruženju, na obali reke Temštice. Crkva manastira je posvećena Svetom velikokomučeniku Georgiju, podigli su je braća Dejanovići, sestrići cara Dušana. Obilazak I slobodno vreme za šetnju. Nastavak puta ka Pirotu. Dolazak u Pirot. Poseta Muzeju Ponišavlja u kome je snimana Zona Zamfirova i Ivkova slava. Obilazak tvrđave Kale i centra grada sa vodičem. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Niš oko 17:00 h. Dolazak u Niš, smeštaj grupe u hotel. Noćenje.

2. dan  NIŠ – NIŠKA BANJA – NIŠ – POŽAREVAC – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak do Niške Banje koja je poznata po svojim toplim vodama. Smeštena je u podnožju šumovitih planina a okupana suncem sa istočne i zapadne strane tokom cele godine. Razgledanje banje sa vodičem i pauza za individualnu šetnju i predah. Povratak u Niš i obilazak tvrđave… Stambol kapija, hamam, lapidarijum… Šetnja centrom grada do Kazandžijskog sokačeta (Kopitareva ulica), koje predstavlja jedini očuvani deo stare niške čaršije. Slobodno vreme. Polazak za Požarevac/ Beograd oko 18:00h. Dolazak na mesto polaska u kasnim večernjim časovima zavisno od uslova na putu. Kraj programa.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka posle 14h, a napušta se poslednjeg dana boravka do 09h po lokalnom vremenu.
 • Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici turizamarriva.rs .
 • Opisi smeštaja su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnog objekta organizator putovanja ne snosi odgovornost jer to isključivo zavisi od smeštajnog objekta. Slike koje se nalaze u katalogu i na sajtu su primer smeštajnog objekta. Smeštaj ne mora biti identičan kao na slici ali je u istoj kategorizaciji kao prikazani.
 • Svaka soba ima tuš/WC. U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzije i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa ili fotelja na razvlačenje i manjih je dimenzija od standardnog ležaja. Hotel ima restoran, usluga je uglavnom kontinentalni švedski sto (ukoliko to nije drugačije navedeno).
 • Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, TV, klima uređaj…).
 • Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao, vašeg uređaja i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.

OSTALE VAŽNE NAPOMENE:

 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva u saobraćaju, zatvaranje nekih od lokaliteta predviđenih za obilazak…).
 • Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije i na sajtu organizatora putovanja.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Putnik je lično odgovoran za ispravnost sopstvenih dokumenata i podataka datih u agenciji. Svojim potpisom korisnik potvrđuje da je lične podatke ugovarača i saputnika stavio dobrovoljno na raspolaganje agenciji i dopušta da se isti koriste i učine dostupnim trećim licima iskučivo u cilju zaštite njegovih interesa u svim poslovima vezanim za realizaciju ovog putovanja. Agencija se obavezuje da podatke čuva kao poverljive u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da putem LAST MINUTE ponude proda svoje slobodne kapacietete po cenama koje se razlikuju od prikazanih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama iz cenovnika nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razilke u ceni.
 • Svaki putnik mora biti svestan da je u toku putovanja član grupe i shodno tome se treba ponašati.
 • Usled državnih i verskih praznika na određenoj destinaciji, postoji mogućnost da neki od lokaliteta, restorana, prodavnica, tržnih centara, muzeja, ne rade.
 • Dužina trajanja slobodnih vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
 • Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo da prevoz obavi minibusom ili otkaže putovanje, najkasnije 5 dana pre polaska.

NAPOMENE U VEZI PREVOZA:

 • Prevoz se obavlja turističkim autobusima (klima i audio/video oprema).
 • Agencija pravi raspored sedenja u autobusu, uzimajući u obzir redosled uplata, starost putnika, porodice sa decom, posebne potrebe putnika. Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima.
 • Organizator putovanja ne garantuje redni broj sedišta u autobusu. Putnik će prihvatiti bilo koje sedište koje mu agencija odredi.
 • Moguć je ulazak i izlazak putnika na svim benzinskim pumpama, restoranima, motelima i drugim mestima predviđenim za stajanje na autoputu. Zbog bezbednosti putnika, zabranjeno je zaustavljanje autobusa na petljama, kružnom toku ili u zaustavnoj traci autoputa.
 • Zaustavljanje radi odmora putnika je na 3-4h vožnje, zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. Plan putovanja, učestalost i mesto pravljenja pauza je utvrđeno u agenciji i nije uvek moguće sprovesti u idealnim uslovima zbog raznih činilaca koje nije moguće kontrolisati (zastoji na putu i sl…)
 • Poželjno je da putnik obeleži prtljag u slučaju da se zaboravi ili izgubi. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju zaboravljenih stvari u autobusu i zamene ili izgubljenog prtljaga.
 • Toalet u autobusima po pravilu nije u upotrebi.
 • U autobusu je zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava. U slučaju nepoštovanja ovih odredbi, pratilac grupe će uskratiti dalji prevoz putniku.

– 30 % prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre početka aranžmana

 • Gotovinski
 • Čekovima građana u dve rate (čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu)
 • Platnim karticama: VISA, VISA ELECTRON, MASTER CARD, MAESTRO, DINA
 • Administrativnom zabranom (za zaposlene u firmama sa kojima agencija ima ugovor)

Slični/preporučeni aranžmani

 • Приватно: DVORAC FANTAST – NOVI SAD – SREMSKI KARLOVCI

  Detaljnije
 • FRUŠKOGORSKI MANASTIRI

  Detaljnije
 • Приватно: MANASTIR TUMANE – GOLUBAC – SREBRNO JEZERO

  Detaljnije
 • Приватно: MANASTIR ZAOVA – KRUPAJSKO VRELO – MANASTIR GORNJAK

  Detaljnije
 • MANASTIR TEMSKA – PIROT – NIŠ – VIKEND PUTOVANJE

  Detaljnije
 • SARAJEVO – IZLET

  Detaljnije
 • Приватно: KRUŠEVAC-LJUBOSTINJA-VRNJAČKA BANJA-ŽIČA

  Detaljnije