RUSIJA – 12 DANA

RUSIJA – 12 DANA

Cena već od 550€ po osobi

RUSIJA – 12 DANA

USKRŠNJI I PRVOMAJSKI PRAZNICI U RUSIJI

Sankt Peterburg – drugi po veličini grad u Rusiji, posle Moskve, jedan od najlepših gradova na svetu, koji harmonijom svoje arhitekture pleni i privlači turiste sa svih strana sveta. Ovu 6-milionsku metropolu, svakako jednu od najlepših na svetu, kao novu prestonicu Rusije, osnovao je 1701. godine Petar Veliki, istpvremeno i tvorac moćne države ruskog naroda. Danas je Sankt Peterburg kulturni i naučni centar. U gradu ima više od sto muzeja, oko pedeset pozorišta, u njemu se nalazi najstariji Univerzitet u Rusiji i jedan od najvećih muzeja na svetu Ermitaž.

Moskva – jedan pd najvećih svetskih gradova, moderna metropola, drevni glavni grad i centar ruske države sa istprijom koja se proteže mnogo vekova unatrag. Moskva je grad koji treba posetiti! Današnja Moskva je brzorastuća evropska metropola moderne arhitekture, sofisticirane saobraćajne infrastrukture (sa najlepšim metroom na svetu) i raznovrsne zabave orijentisane ka savremenom turisti. Moskva je grad koji nikada ne spava.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan – sreda 24.04.2019. – POŽAREVAC, LAZAREVAC, BEOGRAD

Polazak Požarevca u 14:30 časova, iz Lazarevca (Lovac) u 17:00 časova, a iz Beograda u 18:30 časova. Putpvanje uz pauzu do mađarske granice. Večernja i noćna vožnja kroz Mađarsku, Slovačku i Češku.

2.dan – četvrtak 25.04.2019. – VARŠAVA

U jutarnjim časovima vožnja kroz južnu i centralnu Poljsku i dolazak u Varšavu u podnevnim časovima. Panpramsko razgledanje jednog dela poljske prestonice i smeštaj u hotel oko 16 časova. Kraći odmor u hotelu i polazak kombinacijom autobus-metro do centra grada. Obilazak potpuno rekonstruisanog starog jezgra grada i dela nekadašnjeg Varšavskog geta. Samostalni povratak u hotel. Noćenje.

3.dan – petak 26.04.2019. – VARŠAVA

Doručak, pakovanje stvari u autobus i ponovni odlazak metroom u grad. Slobodno vreme uz mogućnost fakultativnog obilaska neke od najznačajnih institucija i obeležja Varšave. U 16 časova ukrcavanje u autobus i nastavak putpvanja preko severoistočnih delova Poljske i noćno putovanje preko Litvanije i Letonije do ruske granice.

4.dan – subota 27.04.2019. – SANKT PETERBURG

U jutarnjim časovima prelazak letpnsko-ruske granice i vožnja pored Pskova, Luge i Gatčine do Sankt Peterburga. Po dolasku u St. Peterburg kraća panoramska vožnja autobusom i smeštaj u hotel. U popodnevnim časovima odlazak metroom do centra grada, obilazak Letnjeg parka, Crkve Spasa u krvi, parka ispred Ruskog nacionalnog muzeja sa spomenikom Puškinu, Kazanjski Sabor, dela Nevskog prospekta, Dvorskog trga, obale Velike Neve, Admiraliteta, bronzanog konjanika i na kraju organizovani ulazak u veličanstveni Isakijevski Sabor. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan – nedelja 28.04.2019. – SANKT PETERBURG

Doručak. Dolazak autobusom u centar grada. Višečasovni prepodnevni obilazak Ermitaža, jednog od najznačajnih i najlepših muzeja na svetu. U ranim popodnevnim časovima panoramski obilazak severnog dela grada, prolazak pored Zenit Arene, za sada najviše zgrade u Evropi, kule Ljahta i vožnja Primorskim bulevarom do obilaznice koja preseca Finski zaliv, pored Kronštata, a zatim skretanje kroz grad instituta Lomonsov i dvorca Oranjebum. Dolazak u Peterhof, ulazak u dvorac Petra Velikog i donji dvorski park koji se smatra najlepšim parkom na svetu. Povratak u centar grada, slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

6.dan – ponedeljak, 29.04.2019. – SANKT PETERBURG

Doručak. Jutarnja vožnja kroz centralne i južne delove grada. Prolazak čitavom dužinom kroz 18 km dug veličanstveni Moskovski bulevar, prolazak pored aerodroma Pulkovo i dolazak u grad Puškino. Obilazak dvorca Carsko selo u kome je reprezantativna obnovljena ćilibarska soba. Dvorac je arhitektonski dragulj ruske i svetske baštine. Jednočasovni obilazak dvorskog parka i povratak u St. Peterburg. Dolazak u manastirski kompleks Aleksandra Nevskog u ranim popodnevnim časovima, obilazak Tihvinskog groblja na kom su sahranjeni Dostojevski, Čajkovski, Lomonosov i čitav niz drugih velikana ruske i svetske kulture, nauke i istorije. Ulazak u najveću crkvu kompleksa i poklonjene u Blagoveštenskoj crkvi Savi Vladislaviću i članovima njegove porodice koji su tu sahranjeni. Odlazak autobusom do Petropavlovske tvrđave i Petropavlovske crkve u kojoj su sahranjeni svi Romanovi izuzev jednog cara. Slobodno vreme u kasnim popodnevnim i ranim večernjim časovima i povratak u hotel (smrkava se oko 21:30 časova). Noćenje.

7.dan – utorak 30.04.2019. – SANKT PETERBURG – VELIKI NOVGOROD – MOSKVA

Doručak. Napuštanje hotela i putovanje preko novog centralnog autoputa prema južnim delovima St. Peterburga i dvočasovna vožnja do Velikog Novgoroda, jednog od najstarijih i istorijski najznačajnijih gradova Rusije, prestolnice najpopularnije istorijske ličnosti Rusa – Svetog kneza Aleksandra Nevskog. Obilazak Novgorodskog Kremlja i uređenih prostora uz reku Volhov. Slobodno vreme za okrepljenje i nastavak putovanja za Moskvu. Dolazak u Moskvu u kasnim popodnevnim časovima. U zavisnosti od vremena dolaska moguće delimično panoramsko razgledanje grada (Crveni trg, Saborni hram Hrista Spasa, plato ispred univerziteta Lomonosov sa panoramskim pogledom na centralne delove Moskve na Vraošim Gorama). Odlazak do hotela, smeštaj. U ranim večernjim časovima mogućnost odlaska metroom do centra grada, šetnja Pozorišnim trgom, Aleksandrovskim parkom, Tverskom ulicom, starim Arbatom i mogućnost večere u jeftinim restoranima na starom Arbatu. Povratak u hotel. Noćenje.

8.dan – sreda 01.05.2019. – MOSKVA

Doručak. Odlazak metroom u centar, organizovani obilazak znamenitosti Kremlja (Car Zvono, Car Top, Kremaljske crkve, počasna straža, obilazak jedne od najznačajnijih riznica svetske kulture i umetnosti smeštene u Pružanoj palati Kremlja uz vođenje visoko profesionalnih ruskih vodiča). U popodnevnim časovima fakultativni obilazak najreprezentativnijih stanica Moskovskog metroa koje predstavljaju prave podzemne palate. Odlazak metroom do Parka Pobede, fantastičnog spomeničkog kompleksa posvećenog Prvom otačbinskom ratu protiv Napoleona, Prvom Svetskom ratu i Drugom svetskom ratu. Povratak u centar grada. Slobodno vreme. Noćenje.

9.dan – četvrtak 02.05.2019. – MOSKVA

Doručak, odlazak do Tretjakovske galerije (Nacionalne galerije Rusije). Šetnja do Bolotnog trga pored spomenika Petru Velikom do parka Gorki, koji spada u red najuređenijih i najsadržajnijih parkova sveta, a potom odlazak metroom do Parka Kosmonautike (mogućnost ulaska u muzej) i kompleksa Ostankino u kome se nalazi veliki broj zelenih površina, fontana i fantastičnih zgrada koje predstavljaju izložbu dostignuća naroda Rusije. U tom kompleksu je i Torao Ostankino koji je visok 515m. U predvečernjim satima moguće fakultativno krstarenje rekom Moskvom. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

10.dan – petak 03.05.2019. – MOSKVA – MINSK

Doručak. Polazak iz hotela i putpvanje kroz zapadne delove Moskve, pored Borodina i Smolenska do Belorusije. Dolazak u Minsk u kasnim popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel u širem centru grada. U ranim večernjim časovima šetnja centralnim gradskim ulicama. Noćenje.

11.dan – subota 04.05.2019. – MINSK – BREST – POLjSKA

Doručak. Obilazak prestonice Belorusije, grada koji spada u najčistije i najuređenije na svetu. U obilasku se koristi metro uz značajnije pešačke ture. Predviđen je fakultativni obilazak Muzeja otačbinskog rata koji su pre tri godine zajedno otvorili predsetnici Lukašenko i Putin (Muzej smatraju za najupečatljiviji muzej Drugog Svetskog rata). Oko 16 časova putpvanje kroz zapadne delove Belorusije do značajnog grada Brest. Izlazak iz Belorusije, ulazak u Poljsku. Noćno putovanje kroz Poljsku, Češku i Slovačku.

12.dan – nedelja 05.05.2019. – LAZAREVAC

Jutarnja vožnja kroz Mađarsku i Srbiju i dolazak u Beograd i Lazarevac u popodnevnim časovima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA: 550€

Cena jednokrevetne sobe: na upit

*NAPOMENA* nema naplate fakultativnih izleta, već samo troškovi za karte i ulaznice

ARANŽMAN OBUHVATA:

  1. prevoz autbusom visoke turističke klase,
  2. smeštaj u hotelima sa 3* na bazi noćenja sa doručkom (doručak švedski sto) u 1/2 sobama: Varšava – 1 noćenje, St. Peterburg – 3 noćenja, Moskva – 3 noćenja, Minsk – 1 noćenje
  3. obilaske prema programu
  4. usluge vođenja stručnog vodiča (vođa puta i realizator programa profesor Ratko Vukelić, uz korišćenje lokalnih vodiča u St. Peterburgu i Moskvi)
  5. troškove organizacije

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  1. hotelske takse koje se plaćaju na licu mesta po osobi po noći lično od strane putnika,
  2. ulaznice i lokalne vodiče za lokalitete: Ermitaž – 20 €, Peterhof i Carsko Selo – 20 + 15 €, Kremlj – 35 €
  3. individualne posete (Isakijevski Sabor 5 €, Tihvinsko groblje 5 €, Petropavlovska tvrđava i Crkva 8€, Tretjakovska galerija 10 €, metro tura 10 €, krstarenje Moskvom 15 €, muzej u Minsku 5 € – date cene su okvirne),
  4. individualne troškove,
  5. međunarodno zdravstveno osiguranje

Program će se realizovati ukoliko bude najmanje 35 prijavljenih putnika.

Organizator putovanja je Turistička agencija ITAKA, licenca OTP 287 od 07.02.2010.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Turističke agencije ITAKA TRAVEL od 25.01.2019. godine.

1.dan – sreda 24.04.2019. – POŽAREVAC, LAZAREVAC, BEOGRAD

Polazak Požarevca u 14:30 časova, iz Lazarevca (Lovac) u 17:00 časova, a iz Beograda u 18:30 časova. Putpvanje uz pauzu do mađarske granice. Večernja i noćna vožnja kroz Mađarsku, Slovačku i Češku.

2.dan – četvrtak 25.04.2019. – VARŠAVA

U jutarnjim časovima vožnja kroz južnu i centralnu Poljsku i dolazak u Varšavu u podnevnim časovima. Panpramsko razgledanje jednog dela poljske prestonice i smeštaj u hotel oko 16 časova. Kraći odmor u hotelu i polazak kombinacijom autobus-metro do centra grada. Obilazak potpuno rekonstruisanog starog jezgra grada i dela nekadašnjeg Varšavskog geta. Samostalni povratak u hotel. Noćenje.

3.dan – petak 26.04.2019. – VARŠAVA

Doručak, pakovanje stvari u autobus i ponovni odlazak metroom u grad. Slobodno vreme uz mogućnost fakultativnog obilaska neke od najznačajnih institucija i obeležja Varšave. U 16 časova ukrcavanje u autobus i nastavak putpvanja preko severoistočnih delova Poljske i noćno putovanje preko Litvanije i Letonije do ruske granice.

4.dan – subota 27.04.2019. – SANKT PETERBURG

U jutarnjim časovima prelazak letpnsko-ruske granice i vožnja pored Pskova, Luge i Gatčine do Sankt Peterburga. Po dolasku u St. Peterburg kraća panoramska vožnja autobusom i smeštaj u hotel. U popodnevnim časovima odlazak metroom do centra grada, obilazak Letnjeg parka, Crkve Spasa u krvi, parka ispred Ruskog nacionalnog muzeja sa spomenikom Puškinu, Kazanjski Sabor, dela Nevskog prospekta, Dvorskog trga, obale Velike Neve, Admiraliteta, bronzanog konjanika i na kraju organizovani ulazak u veličanstveni Isakijevski Sabor. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan – nedelja 28.04.2019. – SANKT PETERBURG

Doručak. Dolazak autobusom u centar grada. Višečasovni prepodnevni obilazak Ermitaža, jednog od najznačajnih i najlepših muzeja na svetu. U ranim popodnevnim časovima panoramski obilazak severnog dela grada, prolazak pored Zenit Arene, za sada najviše zgrade u Evropi, kule Ljahta i vožnja Primorskim bulevarom do obilaznice koja preseca Finski zaliv, pored Kronštata, a zatim skretanje kroz grad instituta Lomonsov i dvorca Oranjebum. Dolazak u Peterhof, ulazak u dvorac Petra Velikog i donji dvorski park koji se smatra najlepšim parkom na svetu. Povratak u centar grada, slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

6.dan – ponedeljak, 29.04.2019. – SANKT PETERBURG

Doručak. Jutarnja vožnja kroz centralne i južne delove grada. Prolazak čitavom dužinom kroz 18 km dug veličanstveni Moskovski bulevar, prolazak pored aerodroma Pulkovo i dolazak u grad Puškino. Obilazak dvorca Carsko selo u kome je reprezantativna obnovljena ćilibarska soba. Dvorac je arhitektonski dragulj ruske i svetske baštine. Jednočasovni obilazak dvorskog parka i povratak u St. Peterburg. Dolazak u manastirski kompleks Aleksandra Nevskog u ranim popodnevnim časovima, obilazak Tihvinskog groblja na kom su sahranjeni Dostojevski, Čajkovski, Lomonosov i čitav niz drugih velikana ruske i svetske kulture, nauke i istorije. Ulazak u najveću crkvu kompleksa i poklonjene u Blagoveštenskoj crkvi Savi Vladislaviću i članovima njegove porodice koji su tu sahranjeni. Odlazak autobusom do Petropavlovske tvrđave i Petropavlovske crkve u kojoj su sahranjeni svi Romanovi izuzev jednog cara. Slobodno vreme u kasnim popodnevnim i ranim večernjim časovima i povratak u hotel (smrkava se oko 21:30 časova). Noćenje.

7.dan – utorak 30.04.2019. – SANKT PETERBURG – VELIKI NOVGOROD – MOSKVA

Doručak. Napuštanje hotela i putovanje preko novog centralnog autoputa prema južnim delovima St. Peterburga i dvočasovna vožnja do Velikog Novgoroda, jednog od najstarijih i istorijski najznačajnijih gradova Rusije, prestolnice najpopularnije istorijske ličnosti Rusa – Svetog kneza Aleksandra Nevskog. Obilazak Novgorodskog Kremlja i uređenih prostora uz reku Volhov. Slobodno vreme za okrepljenje i nastavak putovanja za Moskvu. Dolazak u Moskvu u kasnim popodnevnim časovima. U zavisnosti od vremena dolaska moguće delimično panoramsko razgledanje grada (Crveni trg, Saborni hram Hrista Spasa, plato ispred univerziteta Lomonosov sa panoramskim pogledom na centralne delove Moskve na Vraošim Gorama). Odlazak do hotela, smeštaj. U ranim večernjim časovima mogućnost odlaska metroom do centra grada, šetnja Pozorišnim trgom, Aleksandrovskim parkom, Tverskom ulicom, starim Arbatom i mogućnost večere u jeftinim restoranima na starom Arbatu. Povratak u hotel. Noćenje.

8.dan – sreda 01.05.2019. – MOSKVA

Doručak. Odlazak metroom u centar, organizovani obilazak znamenitosti Kremlja (Car Zvono, Car Top, Kremaljske crkve, počasna straža, obilazak jedne od najznačajnijih riznica svetske kulture i umetnosti smeštene u Pružanoj palati Kremlja uz vođenje visoko profesionalnih ruskih vodiča). U popodnevnim časovima fakultativni obilazak najreprezentativnijih stanica Moskovskog metroa koje predstavljaju prave podzemne palate. Odlazak metroom do Parka Pobede, fantastičnog spomeničkog kompleksa posvećenog Prvom otačbinskom ratu protiv Napoleona, Prvom Svetskom ratu i Drugom svetskom ratu. Povratak u centar grada. Slobodno vreme. Noćenje.

9.dan – četvrtak 02.05.2019. – MOSKVA

Doručak, odlazak do Tretjakovske galerije (Nacionalne galerije Rusije). Šetnja do Bolotnog trga pored spomenika Petru Velikom do parka Gorki, koji spada u red najuređenijih i najsadržajnijih parkova sveta, a potom odlazak metroom do Parka Kosmonautike (mogućnost ulaska u muzej) i kompleksa Ostankino u kome se nalazi veliki broj zelenih površina, fontana i fantastičnih zgrada koje predstavljaju izložbu dostignuća naroda Rusije. U tom kompleksu je i Torao Ostankino koji je visok 515m. U predvečernjim satima moguće fakultativno krstarenje rekom Moskvom. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

10.dan – petak 03.05.2019. – MOSKVA – MINSK

Doručak. Polazak iz hotela i putpvanje kroz zapadne delove Moskve, pored Borodina i Smolenska do Belorusije. Dolazak u Minsk u kasnim popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel u širem centru grada. U ranim večernjim časovima šetnja centralnim gradskim ulicama. Noćenje.

11.dan – subota 04.05.2019. – MINSK – BREST – POLjSKA

Doručak. Obilazak prestonice Belorusije, grada koji spada u najčistije i najuređenije na svetu. U obilasku se koristi metro uz značajnije pešačke ture. Predviđen je fakultativni obilazak Muzeja otačbinskog rata koji su pre tri godine zajedno otvorili predsetnici Lukašenko i Putin (Muzej smatraju za najupečatljiviji muzej Drugog Svetskog rata). Oko 16 časova putpvanje kroz zapadne delove Belorusije do značajnog grada Brest. Izlazak iz Belorusije, ulazak u Poljsku. Noćno putovanje kroz Poljsku, Češku i Slovačku.

12.dan – nedelja 05.05.2019. – LAZAREVAC

Jutarnja vožnja kroz Mađarsku i Srbiju i dolazak u Beograd i Lazarevac u popodnevnim časovima. Kraj programa.

Napomena: ORGANIZATOR ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnpsti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…). U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti, npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, promene u viznom režimu…), kao i pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza.

Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajom kursu Vojvođanske banke na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 100 eura, a ostatak se može platiti najkasnije 15 dana pre polaska.

Napomena: ORGANIZATOR ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnpsti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…). U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti, npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, promene u viznom režimu…), kao i pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza.

Slični/preporučeni aranžmani